Verdens bedste chokoladekage “Gateau Marcel”

 

Min version af denne fantastiske franske lækkerhed🍫🍫🍫

 

Jeg Eeeeelsker simpelhen denne her chokoladekage, jeg bruger i denne her opskrift den belgiske Callebaut chokolade med 70% kakao men du kan sagtens bruge hvilke som helst mørke chokolade du synes passe til din smag.

Jeg kan godt lide den bitterhed det høje kakao indhold tilføjer min version af kagen og selfølgelig jo finere chokolade desto bedre kage hvad angår smag og kvalitet.

200 gram callebaut 70% mørk chokolade

125 gram smør

125 gram flormelis

3 æggeblommer

3 æggehvider

 

Jeg er ikke hysterisk omkring æg og anvender derfor ganske almindelige men hvis du vil være helt sikker på ikke at støde på salmonella da en del af kagen ikke er bagt så brug pasteuriseret æg.

 

Start med at smelte chokoladen over et vandbad dvs en skål sat over en gryde med let simrende vand eller ta gryden helt af varmen og lad chokoladen smelte ganske langsomt, til smøret til chokoladen og lad det smelte sammen.

Pisk nu æggeblommerne med flormelisen helt hvidt og hæld den AFKØLEDE chokolade/smørblanding i og vend forsigtigt sammen så luften i æggeblommerne bevares.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i blandingen.

 

Hæld 2/3 del af dejen i en ca 25 cm springform og bag kagen ca 30 min ved 160 grader tjek med en kødnål om den er bagt færdig efter 25 min ellers er min erfaring at den bliver hård og tør.

Når kagen er afkølet fordeles den sidste del af dejen oven på kagen som drysses med kakaopulver inden servering.

Jeg servere gerne min kage med en hjemmelavet hindbær coullis eller rabarberkompot og måske lidt hjemmelavet vanille parfait.