Kiksekage

Kiksekage inspireret af “Hummingbird bakery”🍪

 

Jeg sad og fik lyst til igen at lave denne fantastiske kiksekage som jeg faldt over i min efterhånden noget slidte “Hummingbird bog”. Og tænkte at den må jeg da dele her på min blog.

 

Til kagen skal du bruge:

 

400 gram smør (jeg bruger altid almindelig saltet Lurpak)

2 dl sirup mørk el lys nevermind bare hvad du har

100 gram almindelig billig kakaopulver

800 gram digestive kiks brækket i mindre stykker

200 gram rosin eller anden tørret frugt tranebær, dadler, abrikos blandet …..whatever

 

Du kommer smør, sirup og kakao i en stor gryde ved middelvarme

Bræk kiksene i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med den tørrede frugt.

Hæld kakao blandingen over og rør til kiksene er helt dækket

Pres nu blandingen ned i en bageforme 25*30 og tryk den godt flad eller bedre sæt kagen i pres under nogle bøger eller lignende så den bliver endnu mere kompakt.

Sæt kagen på køl til den er skærefast eller til dagen efter.

Skær den i passende stykker og haps haps haps😋😋😋

 

Jeg tænker at man sagtens kan tilsætte hakkede nødder til kagen og helt eller delvis erstatte den tørret frugt med dem.