Julies lakrids is med revet citronskal

Denne her lakrids is er oprindelig ikke Julies med derimod “Lakrids manden” Johan Bülows.

Jeg fik tilfældigt opskriften med hjem fra en af byens butikker idet min dengang ikke så gamle datter kom og gav mig et postkort med en på bagsiden skreven opskrift.

Hun mente bestemt at den ville hun prøve at lave som fredagens dessert til Disney sjov.

Som den overskudsagtige og “jeg vil ha børn med i køkkenet-mor” jeg er, gik vi straks igang med at handle til denne.

 

til ca 1 liter bruges:

4 æggeblommer almindelige eller pasteuriserede

125 gram rørsukker

1/2 liter fløde

3 tsk lakridspulver – vi brugte urtekrams

1 tsk revet citronskal – vi vaskede bare en almindelig citron og brugte skallen herfra.

Pisk først æggeblommer og sukker luftige og vend herefter lakridspulver og citronskal i.

Fløden piskes herefter let og vendes forsigtigt i æggemassen.

Dengang havde jeg ingen ismaskine og nøjes da med at hælde isen i en passende beholder og stilles på frost i ca 4 timer.