Jordbærmarmelade🍓🍓🍓

Jeg  har altid nydt at lave “ alt ting” selv – elsket at stå i køkkenet og fremstille diverse marmelader og andre “syltninger”. Men med en lille trold på snart to er tiden ikke til så meget at den slags men lidt bliver det stadig til.

I denne opskrift kan du tilsætte lige netop de bær du har i din have eller på frost. Jeg har som sagt lavet marmelade en del år så jeg er ikke så nøje regnede med mængden af sukker og pektin – det sidder ligesom  i fingerspidserne som man siger.

 

Til et lille glas bruger jeg ca:

 

200 gram bær

50 gram sukker

1 halv tsk pektin blandet med 1 spsk sukker

En smule vand afhængig af hvormeget bærene safter.

 

bland bær og sukker og lad det stå og trække nogle timer evt til dagen efter.

hæld balladen i en gryde og små kog en 10 minutters tid indtil bærene bliver bløde og “klapper lidt sammen” tilsæt pektin og kog yderligere 1 minut indtil marmeladen begynder at tykne.

Hvis du ikke bryder dig om hele bær i din marmelade Kan du blende den en smule med en stavblender.

Skum marmeladen for urenheder og hæld på et rengjort skoldet glas som helst passer til mængede af marmelade så det er fyldt helt op.

Da jeg ikke fremstiller flere glas afgangen undlader jeg at skylle glassene i atamon da jeg ved vi får spist marmeladen i løbet af et par dage.

Laver du mange glas til at g e men bør du skylle glassene i atamon og derved konservere indholdet for at undgå at marmeladen mugner.