Hjemmelavet vanille parfait

Mmmm  hvad er bedre en en portion eller to hjemmelavet vanille is med helt igennem rene råvare uden tilsætning af diverse “E numre” og andet knald.

Jeg elsker is og gerne i rå mængder og laver med jævne mellem rum gerne min egen og da jeg har en “rigtig” ismaskine med kompressor af de store som rummer knap 2 liter så det er ingen sag at servere et lækkert fredags treat på nul komma nul og hvor der er nok til alle selvom man er en familie på 6.

I min opskrift bruger jeg hele ægget istedet for kun blommerne idet det giver fyld og mindre spild da det ikke er altid er lige til at få brugt de overskydende æggehvider.

Til 1 1/2 liter skal du bruge :

5 æg almindelige eller pasteauriserede

100 gram sukker

1 god vaniljestang

1/2 liter piskefløde

1 knivspids salt

 

Du starter med at flække vanillestangen og skrabe kornene ud og blande med en smule af sukkeret så kornene skilles fra hinanden.

Så pisker du æg, sukker og “vanillesukkeret” og saltet tyk og cremet.

Fløden piskes let og vendes i cremen og hældes en passende form og stilles i fryseren i mindst 4 timer eller som jeg hældes direkte i ismaskinen i ca 40 min +/-

 

Til isen kan du tilsætte et utal af smagsgivere som hakket chokolade, nødder, Smarties , MogM , Daimkrokant  you name it…..

Jeg laver min egen krokant opskriften finder du “her”

Tilsætter du spiritus er min erfaring at tilsætte max 1/2 dl til denne portion inden fløden vendes i.