De bedste amerikaner cookies

Denne her opskrift på cookies er efter min mening de aller aller bedste cookies der findes…..Og jeg har bagt og smagt mange.

Det er vigtigt at du ikke over bager dem for det er ikke meningen at de skal blive hårde og crunchy men der imod bløde og lækre.

 

Til ca 12 store cookies skal du bruge:

 

120 gram stuetempereret smør

125 gram sukker

65 gram brun farin

1 tsk vanillesukker eller en stang vanille

1 æg

200 – 225 gram mel

1/2 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

2 dl fyld som fx chokolade, nødder eller rosiner

evt lidt kanel, kardemomme eller ingefær eller erstat en lille del hvedemel med kakaopulver og få en lækker chokolade cookie.

 

Du pisker de to slags sukker med den stuetemperede smør – pisk det kun let sammen og tilsæt så ægget og pisk nu igen kun let sammen.

 

Tilsæt  vanille, bagepulver og salt herefter tilsætter du melet lidt af gangen for ikke dejen bliver for tør – det kan være du ikke skal tilsætte alt melet afhængig af hvilke type hvedemel du bruger.

 

Til sidst vender du dit valgfri fyld i dejen og former ca 12 cookie “bolde” som lægges på bagepapir med god afstand da de flyder let ud.

Bages ved forvarmet ovn ved ca 175 grader i ca 15 min til de er let gyldne i kanten og stadig bløde.

“Cookierne” afkøles på bagepladen og opbevares herefter i tæt lukket kagedåse eller anden beholder.